Om mig

Jag heter Camilla Helsing och arbetar som massör. Jag har alltid varit intresserad av hälsa och välbefinnande. Jag är utbildad sjukskötare sedan tidigare och arbetat många år inom vården. Genom mina egna livsupplevelser och livserfarenheter har livet fört mig på nya vägar. Att våga stanna upp, lyssna till mitt hjärta och utvecklas som människa är viktigt för mig.

Massörsyrket har länge varit en dröm för mig och år 2013 blev jag färdig utbildad massör. Vårdyrket har gett mig en bra grund som jag har stor nytta av som massör. För mig är det av intresse med ett holistiskt tankesätt – att se till helhetsmåendet hos människan. Jag behandlar inte bara en muskel eller en kroppsdel, utan hela människan. Med det menar jag att jag tar hänsyn till och är lyhörd för hur hela Du mår men på Ditt eget villkor. Man kan ha ont i en muskel av tungt fysiskt kroppsarbete, ensidiga rörelser men det kan också vara stressrelaterat.

Tillsammans med Dig vill jag skapa ett ömsesidigt förtroende. Som massör har jag tystnadsplikt, vilket ligger naturligt i mig sedan alla åren som sjukskötare. Under en behandling hos mig är det Du som är i focus, med just Dina behov. Vi är alla unika som människor med olika behov och för mig är det viktigt att vara lyhörd för detta.

Balans och harmoni är viktiga hörnstenar för mig både i privatlivet och i mitt arbete som terapeut. Det är inte alltid lätt här i livet men jag försöker själv hitta balans för min egen kropp och själ genom att hålla en grundkondition samt att lyssna till mitt hjärta med allt vad det innebär. Tankens kraft är viktig och vi kan ändra vårt sinne med våra tankar. Som mitt företag heter, La casa verde som betyder ”det gröna huset” där färgen grönt ofta förknippas med hälsa och är lugnande (samt att huset ju är grönt!), massage och livsro, just för att jag önskar skämma bort Dig och få Dig att slappna av i både kropp och själ.

 

Jag har börjat få ett större intresse av att vara med och ”förbättra världen”. Vi kan alla göra något, stort eller litet. Och jag tror vi kan hjälpa till på olika sätt enligt vår egen förmåga. Alla kan inte göra samma sak och det är inte heller meningen. Som barn tyckte jag mycket om djur och natur. Det var på den tiden då hundar ofta sprang lösa så jag brukade ta som vana att locka hem hundar jag mötte i byn. Som barn drömde jag nog om att bli veterinär eller djurskötare. Sedan blektes dessa drömmar lite fast jag alltid varit intresserad av djuren och naturen. På ”äldre dagar” har det här blivit viktigt för mig igen. På så sett att jag ser att vi alla har ett visst ansvar i att skapa mera balans mellan människa-djur-natur. Om vi tänker oss som en liten prick ut i universum och tittar ner på Moder jord tror jag vi skulle se bättre hur vi håller på att förstöra vår vackra planet. Men trenden går mot att hjälpa jorden att läkas, så det finns hopp! Och djuren har mycket att lära oss. De har t ex förmågan att lugna oss och lära oss att vara mera i nuet. Jag har också gått en djurkommunikationskurs och ni anar inte hur kloka våra djur är. Jag blev själv förvånad.

Jag har alltid varit intresserad av sång och musik. Jag lyssnar ofta på musik. Det är för mig ”helande” och jag varierar musiken efter humör. Hemma lyssnar hela familjen på musik och vi brukar ha så pass hög volym så att man verkligen kan njuta av och höra musiken. I mitt arbete som massör använder jag mig av avslappnande musik dels för att den som blir masserad ska kunna slappna av lättare men också för att jag som terapeut tycker om att massera till musik.

Andlighet är viktigt för mig och för mig betyder andlighet att jag lyssnar till mitt hjärta. Att lyssna till min intuition. Eller att gå ut i naturen. Eller att baka en kaka. Att göra det jag tycker om. Att verkligen vara i nuet. Om jag känner mig stressad försöker jag hitta balans genom att sätta mig ner och djupandas. Ofta och omedvetet andas vi människor för ytligt och för mycket. Genom andningsövningar kan vi lära oss att djupandas och lugna ner andningen och därigenom bli lugnare i sinnet. Då sker rent fysiskt också bättre gasutbyte mellan syre och koldioxid i våra celler vilket i sin tur gör oss mindre ”sura” i blodet. Efter en tid med andningsövningar mår man faktiskt bättre fysiskt och psykiskt.

Du är varmt välkommen att besöka mig och boka behandling. Genom mina behandlingar önskar jag Dig en skön avkoppling långt från vardagens bekymmer och stress.